Online marketing ügynökség árak 2024-ben: hazai piaci körkép

2024.02.11

Ha vállalkozóként, cégvezetőként vagy webshop tulajdonosként te is azon gondolkodsz, hogy belépj az online marketing világába, biztosan felmerült benned a kérdés: Mennyibe fog ez kerülni? Ebben a részletes útmutatóban átfogó képet kínálunk az online marketing ügynökségek feladatairól és 2024-es árairól, hogy segítsünk neked reális költségvetést készíteni.

Az online marketing, mint stratégiai befektetés

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell értened, hogy az online marketingre fordított költségek nem egyszerű kiadások. Ezek befektetések a vállalkozásod jövőjébe, amelyek célja többek között a piackutatás, a láthatóság, a márkaépítés, a partnerekkel történő rendszeres kapcsolattartás, a hosszú távú növekedés és természetesen a bevételszerzés elősegítése.

A digitális marketing világában az a jó hír, hogy minden befektetett forint nyomon követhető, és a ROI (Return On Investment) konkrét számokkal mérhető. A lényeg, hogy okosan költsd a pénzedet.

Az online marketing ügynökségek árainak befolyásolói

Az online marketing területén hatalmas a szolgáltatások és eszközök választéka, ami befolyásolja az árakat. Lehet, hogy csak a weboldalad SEO-optimalizálására van szükséged, vagy egy átfogó digitális marketing kampányra, ami magában foglalja a social media kezelést, tartalomgyártást, PPC hirdetéseket, és e-mail marketinget. Minél többféle szolgáltatást veszel igénybe, annál magasabb lesz a végösszeg.

Az online marketing ára változó, és többek között olyan tényezőktől függ, mint például:

 • Marketing stratégia: Ha még csak most állsz neki a marketing stratégiád kidolgozásának, számíthatsz rá, hogy ez kezdeti befektetést igényel, de hosszú távon megéri.
 • Szolgáltatások: Minél szélesebb körű a kampányod, annál több erőforrást igényel, ami az árban is megmutatkozik.
 • Hirdetési költségvetés: A hirdetések költségvetése közvetlenül hozzáadódik az összköltséghez. Egy nagyobb budget több lehetőséget ad a kísérletezésre.
 • Technikai követelmények: A weboldalad vagy webshopod állapota és a szükséges technikai fejlesztések is befolyásolják az árat.

Árak és szolgáltatások: Mit kapok a pénzemért?

A digitális marketing költségek megértéséhez fontos tudni, hogy milyen szolgáltatásokat kapsz a befektetésedért. Íme néhány alapvető szolgáltatás, amit egy ügynökségi partnertől kérhetsz, illetve az online marketing ügynökségek árai a 2024-es publikus adatok alapján:

 • Arculat- és grafikai tervezés: Az arculattervezés és grafikai tervezés alapvető elemei a sikeres márkakommunikációnak. Ezek a szolgáltatások segítenek a vállalkozásoknak abban, hogy vizuálisan kiemelkedjenek a versenytársak közül, és egyedi, könnyen felismerhető márkaképet alakítsanak ki. Az arculattervezés magában foglalja a logótervezést, a színpaletta kialakítását, a betűtípusok kiválasztását, és általában egy komplett vizuális identitás megalkotását, amelyet a vállalkozás minden kommunikációs csatornáján használhat. Egy komplett arculattervezési projekt ára ma Magyarországon általában 150.000 Ft-tól kezdődik, és akár 1.000.000 Ft-ig, vagy afölött is elérhet, különösen nagyobb vállalatok vagy bonyolultabb igények esetén. Egy egyszerű logótervezés ára viszont már 50.000 Ft-tól elérhető, a projekt bonyolultságától, a tervező tapasztalatától és a megrendelő igényeitől függően. A grafikai tervezők többsége projekt alapon dolgozik (pl. egy brosúra vagy egy weboldal vizuális elemeinek megtervezése), de óradíjas megbízás esetén általában 5.000 Ft-tól 20.000 Ft-ig terjedő óradíjjal lehet számolni. A tapasztaltabb grafikusok vagy azok, akik speciális területen dolgoznak (pl. UX/UI design, 3D animációk, kézi illusztrációk stb.), magasabb óradíjat is kérhetnek. Egy jól megtervezett arculat és professzionális grafikák hosszú távon hozzájárulhatnak a vállalkozás sikeréhez, így érdemes ezt a befektetést megfontoltan és tudatosan tervezni.
 • Weboldalfejlesztés és karbantartás: Egy egyszerű landing page, vagy pár aloldalból álló weboldal fejlesztése 200.000 Ft-tól kezdődik, míg egy bonyolultabb, e-kereskedelmi weboldal ára akár több millió forint is lehet. Ezek havi karbantartási díja 20.000 Ft-tól akár 100.000 Ft-ig is terjedhet a végzett szolgáltatásoktól és a rendelkezésre állási időtől függően.
 • SEO (keresőmotor-optimalizálás): A SEO szolgáltatások árai nagymértékben függnek a feladat bonyolultságától. Egy alapvető, egyszerű weboldal SEO audit 50.000 Ft-tól kezdődhet, míg egy teljes körű SEO stratégia kialakításának és végrehajtásának átlagos havi díja 100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedhet a projekt méretétől és összetettségétől függően. Egy alapvető kulcsszókutatási projekt ára 50.000 Ft-tól kezdődhet és 200.000 Ft-ig, vagy afölött is elérhet, a kutatás mélységétől és összetettségétől függően. Egy átfogóbb, versenytárs elemzést és tartalomstratégiai javaslatokat is magában foglaló kutatás ára magasabb lehet. Bizonyos ügynökségek és szabadúszó SEO szakértők a kulcsszókutatást egy nagyobb SEO csomag részeként kínálnak, ami tartalmazhatja a weboldal SEO auditját, on-page SEO optimalizálást, tartalomtervezést és más szolgáltatásokat is. Ezek a csomagok általában magasabb áron érhetőek el, azonban komplex megoldást nyújtanak a digitális jelenlét javítására. A SEO szakértői óradíjak hazánkban 5.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig mozognak jelenleg, szakértői szinttől függően.
 • Tartalommarketing: A megfelelő tartalom az "ász" az online marketingben. Egy jó tartalommarketing stratégia kialakítása, amely weboldal szövegeket, blogbejegyzéseket, infografikákat és videókat foglal magában, létfontosságú a sikerhez. Egy havi tartalommarketing csomag ára 100.000 Ft-tól kezdődik a legtöbb online marketing ügynökségnél, de nem ritka a 150-500 ezer Ft közötti csomagajánlat sem, a tartalom típusától és mennyiségétől függően. Szövegírás esetén a díjak 10 Ft-tól 50 Ft-ig terjedhetnek karakterre vagy szóra vetítve, a szövegíró szakértelmétől és a témától függően.
 • PPC (Pay-Per-Click) hirdetések: A PPC hirdetések, mint a Google Ads vagy Facebook hirdetések, azonnali láthatóságot és forgalmat generálnak. A hirdetési költségvetést te határozod meg, de számíthatsz rá, hogy egy átlagos CPC (kattintási ár) az iparágtól függően 100-600 Ft között mozog. A kezelési költségek a hirdetési költségvetéstől függően változhatnak, de általában a hirdetési költségvetés 10-20%-a között mozognak. A legtöbb online marketing vagy PPC marketing ügynökség a hirdetési fiók és a kampányok adminisztrációjáért minimum kezelési díjat is kér, ami általában 50-100 ezer Ft között mozog. Esetleges óradíjas számlázás esetén egy PPC szakértő óradíja 8.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig terjedhet.
 • Social Media management: A legtöbb ügynökség havi átalánydíjat számít fel a közösségi média menedzsment szolgáltatásokért. Ez általában tartalmazza a tartalomtervezést, a posztok létrehozását és ütemezését, valamint a felhasználókkal való interakció kezelését. A közösségi média kezelés árai attól függően változhatnak, hogy hány platformot kell kezelni, milyen gyakran és milyen típusú tartalmakat kell közzétenni. Egy átlagos havi díj 30.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjedhet platformonként, azaz ha kb. 3-4 közösségi média csatornát is kezelni kell (pl. Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube, Google Business Profil, Pinterest stb.), ezek üzemeltetési díja havonta 90.000 Ft-tól akár a 300.000 Ft-ig is változhat, - a kezelt platformok számától és a posztok gyakoriságától függően. Az óradíjak itt is 5.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig mozoghatnak.
 • TikTok videók forgatása, csatorna kezelése: A TikTok videók forgatása és a csatorna kezelése viszonylag új szolgáltatások, amelyek az elmúlt években váltak egyre népszerűbbé a platform robbanásszerű növekedésével. Mivel a TikTok egyedi formátumot és stílust igényel, ezek a szolgáltatások speciális szakértelmet kívánnak, ami befolyásolhatja az árazást. A költségek több tényezőtől függnek, többek között a videók gyártásának bonyolultságától, a tartalom gyártási gyakoriságától, valamint a csatorna menedzsment szintjétől. Összességében elmondható, hogy egyszerűbb, kevésbé bonyolult TikTok videók forgatása -, amely nem igényel speciális helyszíneket vagy drága eszközöket, - jellemzően 50.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjedhet videónként. Ezek az árak alapvető forgatókönyvírást és szerkesztést is magukban foglalhatnak. Bonyolultabb projektek, amelyek speciális helyszíni forgatást, színészeket, részletes utómunkát, vagy különleges effekteket igényelnek, akár 150.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig, vagy afölötti költségekkel járhatnak videónként. A TikTok csatorna kezelésének havi díja függ a tartalom gyártásának gyakoriságától, a csatornastratégia komplexitásától és az interakciók menedzselésétől. Általánosságban a havi díjak 100.000 Ft-tól kezdődnek és akár 500.000 Ft-ig, vagy afölött is elérhetnek, különösen ha a csomag magában foglalja a tartalomtervezést, a rendszeres posztolást, hirdetéseket és a közösségmenedzsmentet.
 • E-mail marketing: Az e-mail marketing kampányok kezelésének díja ma a legtöbb ügynökségnél 50.000 Ft-tól 300.000 Ft-ig mozog havonta, a küldési gyakoriság és az e-mail listák méretétől függően. Ez az átalánydíj általában magában foglalja a kampánytervezést, üzenetírást, dizájn kialakítását, tesztelést, a kampányok kiküldését és a rendszeres riportolást az ügyfél felé. Egyedi kampányok vagy speciális e-mail marketing projektek esetén az árazás projekt alapon történik, és az ár függ a projekt összetettségétől. Például egy egyszerű hírlevél dizájn és szövegírás 30.000 Ft-tól kezdődhet, míg egy bonyolultabb, automatizált e-mail sorozat kialakítása akár több százezer forintba is kerülhet. Bizonyos e-mail marketing szakértők és ügynökségek óradíjas alapon is dolgoznak, különösen konzultáció, stratégiai tervezés és egyéni coaching esetén. Az óradíjak 8.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig terjedhetnek. Külön költséget jelenthetnek az e-mail marketing kampányok futtatásához szükséges eszközök és szoftverek előfizetési díjai.
 • Marketing stratégiai tanácsadás: Az online marketing tanácsadás általában óradíjas alapon történik, amely magában foglalhatja az üzleti célok megbeszélését, a piaci helyzet elemzését, marketing stratégiák és taktikák ajánlását, valamint az eredmények nyomon követésének és értékelésének módszereit. A marketing tanácsadók óradíja Magyarországon általában 10.000 Ft-tól 30.000 Ft-ig terjedhet, tapasztalattól és szakértői szinttől függően. Nagyon tapasztalt és vezető tanácsadók vagy speciális területeken dolgozó szakértők esetében az óradíj akár ennél is magasabb, akár ezek többszöröse is lehet. A marketingstratégia kialakítása egy átfogóbb folyamat, amely magában foglalja a vállalat üzleti céljainak áttekintését, a célcsoportok meghatározását, a versenytársak elemzését, valamint a marketing célkitűzések és a megvalósításukhoz szükséges lépések meghatározását. Egy jól megalapozott marketingstratégia segít a vállalkozásoknak abban, hogy fókuszáltan és eredményesen költsék a marketingre szánt költségvetésüket. A marketingstratégia kialakításának ára projekt alapon történik, amely általában 150.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet a projekt összetettségétől, a vállalkozás méretétől és az igényelt mélységtől függően. Egy átlagos közepes méretű vállalkozás számára egy teljes körű marketingstratégia kialakítása 300.000 Ft-tól 600.000 Ft-ig mozoghat. Ezek a szolgáltatások gyakran testreszabott ajánlatokat igényelnek, mivel minden vállalkozás helyzete, céljai és kihívásai egyediek.
 • Komplex digitális marketing kampányok: A több online marketing eszközt és stratégiát is magában foglaló komplex marketing ügynökségi szolgáltatáscsomagok Magyarországon 200.000-250.000 Ft/hó-tól indulnak. Ez természetesen nagyban függ a projekt összetettségétől (az ügynökség által nyújtott szolgáltatásoktól), az ügynökség méretétől, piaci helyzetétől és tapasztalatától, az ügyfél igényeitől stb.

*Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak a jelenleg fellelhető publikus adatok alapján kerültek áttekintésre és átlagos irányértékek! Projekt-specifikus ajánlatért mindig érdemes közvetlenül kapcsolatba lépni az adott ügynökséggel vagy szakértővel. Továbbá az árak idővel változhatnak, és függhetnek további tényezőktől, mint például az egyedi igények vagy az adott piaci helyzet. 

Miért érdemes profi marketing ügynökséget választanod?

Egy megbízható és tapasztalt online marketing ügynökség, - mint a miénk is, - nem csak személyre szabott ajánlatot  és megoldást kínál, ami pontosan illeszkedik a céljaidhoz és a költségvetésedhez, hanem folyamatos kapcsolattartást, átláthatóságot és mérhető eredményeket is garantál. A digitális marketing területén a befektetés megtérülése messze meghaladhatja a 200%-ot, ami azt jelenti, hogy minden befektetett forint többszörösét keresheted vissza.

Hogyan haladj?

 • Kezdd az alapokkal: Ha új vagy az online marketingben, kezdd az alapokkal, mint egy látványos, tartalmas és felhasználóbarát weboldal elkészítése és keresőoptimalizálása. Itt tudod bemutatni magad, a vállalkozásod, a termékeid vagy szolgáltatásaid, itt jelenhetnek meg az elérhetőségeid, referenciáid, áraid, akcióid, eseményeid és friss híreid.
 • Lépj egyet előre a közösségi média profilok beállításával: Ma már egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen egyetlen egy közösségi média csatornán se. Válassz célcsoportodnak megfelelő SM platformot és kommunikálj rajta rendszeresen.
 • Skálázd tevékenységed fokozatosan: Ahogy növekszik a bevételed, úgy tudod növelni a marketing költségvetésed is, újabb és újabb stratégiák bevetésével.
 • Mérj és optimalizálj: Az online marketing sikerének kulcsa a folyamatos mérés és optimalizálás. Használd ki a digitális eszközök által kínált adatokat, hogy javítsd a kampányaid hatékonyságát.

A megfelelő online marketing ügynökség kiválasztásánál az árak mellett számtalan egyéb tulajdonságot is érdemes mérlegelni. A mi ügynökségünk a személyre szabott megközelítést és a mérhető eredményeket kínálja, hogy az online marketingbe fektetett költségeid maximális megtérülést hozzanak. Kezdd el ma az utazást a digitális siker felé!

Ha készen állsz a vállalkozásod következő szintre emelésére, vedd fel velünk a kapcsolatot egy testre szabott ajánlatért.

#marketing ügynökség | #online marketing ügynökség árak | #ppc ügynökség | #digitális marketing ügynökség | #2024-es marketing ügynökségi árak

Kapcsolódó bejegyzések:

Mivel foglalkozik egy PPC marketing ügynökség? (2023.06.17.)

Miben lehet segítségedre egy digitális marketing ügynökség? (2022.02.11.)

5 fontos dolog, amiért erősítsd a vállalkozásod online jelenlétét (2022.01.13.)

Digitális marketing kisvállalatoknak (2021.02.14.)