GYIK - Gyakran Ismétlődő Kérdések

1. Mit jelent a digitális marketing?

A digitális marketing az online eszközök és platformok használatával történő üzleti kommunikáció és értékesítést támogató tevékenység. Ide tartoznak azok az online marketing eszközök, mint a keresőoptimalizálás (SEO), a tartalommarketing, az email marketing, a fizetett hirdetések, a közösségi média, az influencer marketing és az affiliate marketing.

2. Miért fontos a digitális marketing egy vállalkozás számára?

A digitális marketing a modern kor követelményeinek megfelelően az egyik legfontosabb marketing eszköz. Az interneten keresztül történő marketing lehetőségei hatékony és célzott megoldásokat nyújtanak a vállalkozásoknak, hogy elérjék a célközönségüket, eljuttassák számukra üzeneteiket, valamint javítsák az online jelenlétüket, márkaismertségüket és az üzleti eredményeiket. A digitális marketing előnye a hagyományos marketing eszközökhöz képest többek között:

 • Jobban mérhető eredmények és adatok - így hatékonyabban lehet optimalizálni a kampányokat.
 • Rugalmasság és skálázhatóság - így könnyebben lehet alkalmazkodni az ügyfél igényeihez és a változó piaci körülményekhez.
 • Jobb költséghatékonyság és magasabb ROI (Return on Investment). 

3. Mivel foglalkozik egy digitális marketing ügynökség?

Egy digitális marketing ügynökség a digitális marketing területén segíti ügyfeleit az online jelenlétük erősítésében, az ügyfélkörük felépítésében és bővítésében, valamint az online értékesítésük növelésében. Ezt különböző digitális eszközökkel és stratégiákkal érik el, mint például a keresőoptimalizálás (SEO), a fizetett keresőmarketing (PPC), a közösségi média marketing, az email marketing, a tartalommarketing, az influencer marketing és az affiliate marketing. Ezen kívül foglalkozhatnak még piackutatással, arculattervezéssel, fotózással és reklámfilm gyártással, weboldal, webshop, landing oldal és mobilapplikáció fejlesztéssel, média megjelenések vásárlásával, események szervezésével, promóciós nyereményjátékok lebonyolításával, offline és közterületi média megjelenések vásárlásával, kiadványszerkesztéssel és nyomdai anyagok gyártásával.

4. Kik az ügyfelei egy digitális marketing ügynökségnek?

Egy digitális marketing ügynökségek ügyfelei általában a kis- és középvállalkozások, de akár nagyobb, multinacionális vállalatok is lehetnek. Az ügyfelek különböző iparágak képviselői lehetnek, például élelmiszeripar, egészségügy, szórakoztatóipar, szépségipar, kiskereskedelem, ruhaipar, autóipar, gépgyártás, építőipar, ingatlanipar, stb., ami közös bennük, hogy mindannyian sikeres online jelenlétre vágynak.

5. Milyen előnyökkel jár egy digitális marketing ügynökséggel dolgozni?

A digitális marketing ügynökségek segítenek az ügyfeleiknek a digitális térben való hatékonyabb jelenlét kialakításában és új ügyfelek szerzésében. Az ügynökségek olyan szakemberekből állnak, akik értenek a digitális marketinghez, és számos tapasztalattal, eszközzel és stratégiával rendelkeznek a hatékony online jelenlét kialakításához és az online értékesítés növeléséhez. Az ügynökségek szolgáltatásai közé tartozik a stratégiai tervezés, az adatok elemzése, optimalizálása, a tartalomfejlesztés és a kampányok menedzselése. Bővebben a blogunkban: Miben lehet segítségedre egy digitális marketing ügynökség

6. Mennyibe kerül egy digitális marketing ügynökség szolgáltatása?

A digitális marketing ügynökségek árai változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat kérnek az ügyfelek. Általában az árakat vagy projekt alapon, vagy havonta, a megrendelt és elvégzett feladatok alapján határozzák meg. Az árakat befolyásolja többek között az ügynökség szolgáltatásainak típusa, az ügyfél iparágának sajátosságai, valamint a kampányok tervezésére és végrehajtására fordított erőforrások nagysága. Az alábbi részletes útmutatóban átfogó képet kínálunk az online marketing ügynökségek feladatairól és 2024-es árairól, hogy segítsünk neked reális költségvetést készíteni, valamint itt megtalálod a 'Vantgard Digital digitális marketing ügynökségünk aktuális árait is.

7. Milyen eredményeket lehet elérni egy digitális marketing ügynökség szolgáltatásaival?

Egy digitális marketing ügynökség szolgáltatásaival elérhető eredmények:

 • Nagyobb online jelenlét és ismertség a célközönség körében
 • Növekvő weboldal forgalom és konverziók
 • Célzottabb ügyfélkör, azaz jobb minőségű és nagyobb mennyiségű ügyfelek
 • Hatékonyabb online marketing költségek és magasabb megtérülés (ROI - Return on Investment)
 • Jobb hírnevét és márkaimázs a piacon
 • Versenyelőny a digitális térben.

8. Mi alapján válasszunk digitális marketing ügynökséget vállalkozásunk számára?

Digitális marketing ügynökség kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a következő szempontokat:

 • Tapasztalat: Válassz olyan ügynökséget, amelynek van tapasztalata az adott marketing szakterületen és a vállalkozásod ágazatában, piaci szegmensében.
 • Referenciák: Kérj referenciákat, és vizsgáld meg az ügynökség korábbi munkáit.
 • Szolgáltatások: Ellenőrizd, hogy az ügynökség milyen szolgáltatásokat kínál, és azok mennyire illeszkednek az igényeidhez. Az ügynökségnek olyan szolgáltatásokat kell kínálnia, amelyek az általad célzott digitális marketing célkitűzésekhez illeszkednek, és szakértők az adott területen.
 • Költségvetés: Határozz meg egy költségvetést, és kérj árajánlatot az ügynökségtől, hogy láthasd, mennyibe kerül a szolgáltatás. Fontos, hogy az ügynökség árai és díjszabása versenyképes legyen és javítsa az ügyfél ROI-ját.
 • Kommunikáció és rugalmasság: Ellenőrizd, hogy az ügynökség hogyan és milyen gyakorisággal kommunikál az ügyfelekkel, milyen visszajelzést (riportot) készítenek a projektekről, mennyire rugalmasak és elérhetőek az ügynökség kapcsolattartói, projektvezetői, tanácsadói, vagy döntéshozói. Fontos, hogy az ügynökség átlátható és könnyen elérhető legyen, és hatékony kommunikációt biztosítson a projektek során, valamint az ügynökségnek alkalmazkodóképesnek kell lennie a változó piaci körülményekhez és az ügyfél igényeihez.
 • Adatok és mérés: Fontos, hogy az ügynökség hogyan méri és értékeli a kampányok teljesítményét, és hogy rendelkezik-e olyan eszközökkel, amelyekkel pontosan tervezni, mérni és optimalizálni lehet az eredményeket.
 • Innováció: Keresd azt az ügynökséget, amely nyitott az új trendekre és technológiákra, és képes innovatív megoldásokat kínálni.
 • Hosszú távú együttműködés: Gondold át, hogy az ügynökséggel csak projekt alapon kívánsz szerződni, vagy hosszú távú együttműködésre törekszel. Ha az utóbbi a célod, érdemes olyan ügynökséget választani, amellyel hosszú távon elégedett lehet a vállalkozásod.

9. Miért válaszd a 'Vantgard Digital digitális marketing ügynökséget?

 • Ha olyan tanácsadóra és kivitelező csapatára vágysz, akik tulajdonosi szemlélettel, lelkiismeretesen és őszinte, megoldó szándékkal tekintenek a problémáidra;
 • Ha nem szeretnél rejtett költségeket, feleslegesen repülő konzultációs órákat, mellébeszélést és bárhol olvasható instant tanácsokat;
 • Ha elérhető áron kell tapasztalt stratéga, pontos kivitelező és kreatív marketinges;
 • Ha végre mérhetően eredményes online marketing megoldásokra vágysz ...

akkor jó helyen jársz és mi leszünk céged digitális marketing ügynöksége.

Van 7 okunk, amiért érdemes a 'Vantgard Digital ügynökséget választanod

Ha a kérdésedre nem találtad meg a választ, ajánljuk Friss blogbejegyzéseinket, vagy keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken és igyekszünk választ adni, vagy szolgáltatásainkkal segíteni a vállalkozásod sikerét.