5 fontos dolog, amiért erősítsd a vállalkozásod online jelenlétét

2022.01.13

Vajon mi a különbség az offline és az online marketing között? Miért érdemes online hirdetned? Tudtad, hogy a világhálón akár alacsony költségvetésből is eredményes marketing tevékenységet lehet végezni?

  1. Célközönség kiválasztása: Az egyik legmeghatározóbb előnye a digitális marketingnek, az a célközönség pontos kiválasztása és elérése. A különböző online kampányokat és hirdetési üzeneteket sokkal határozottabban testre tudjuk szabni, így a hirdetésre szánt összeget biztosan a potenciális vásárlók/ügyfelek elérésére tudjuk fordítani. Ellenben az offline hirdetéseknél, ahol nem igazán lehetéséges pontosan megszűrni a célközönséget (pl. egy szórólap vagy újsághirdetés esetén), a hirdetési keret könnyen olyan emberek elérésére fordítódik, akik nem a potenciális vásárlók vagy ügyfelek körébe tartoznak, vagy épp nem nyitottak az általunk kínált ajánlatra. A 'Vantgard Digital részletes figyelmet szentel a pontos célközönség kiválasztására, így énmárkád és/vagy vállalkozásod biztosan jó kezekben lesz. Ahol az ügyfélszerzés és a vásárlók számának, az eladások volumenének növelése a cél, ott sikeresen működhetnek a jól pozicionálható és mérhető online marketing megoldások.

  2. Azonnali konverziós képesség: Az online jelenlét másik fő előnye, hogy nincs nyitvatartási idő, nincsenek fizikai korlátok, szinte bármikor és bárhonnan szert tehetünk új vásárlókra vagy ügyfelekre. A nap 24 órájában működő webshopunkon vagy weboldalunkon keresztül érdeklődők sokasága találhat meg, ahol akár azonnal vásárolhatnak, vagy ajánlatot kérhetnek, melyekből akár aznap eladás és üzlet születhet. Ez a nyomtatott és egyéb hagyományos médiumok segítségével jóval több idő, pénz és energia ráfordításával kivitelezhető.

  3. Költségbarát: Az interneten akár ingyen, vagy nagyon alacsony költségvetésből is lehet tömegeket elérő, eredményes online marketing tevékenységeket végezni, gondolj csak bele a keresők, vagy a közösségi média kínálta lehetőségekbe. Alaposan megtervezett stratégiával, a célcsoportunk megfelelő ismeretével és szegmentálásával, online tartalmaink létrehozásával és megosztásával, na meg egy jó adag szorgalommal és a fentiekre fordítható idővel - vagy pl. digitális marketing ügynökségünk megbízásával - sikeres online jelenlétet lehet kialakítani viszonylag alacsony költségvetésből is. Így nem is kérdés, hogy hol érdemes először hirdetned!

  4. Fogyasztói kapcsolat: A legújabb kutatások szerint a legeredményesebb marketing tevékenység már nemcsak az, hogy elérjük az ügyfeleket, hanem az is, hogy aktív kapcsolatot ápolunk velük. Azaz hagyjuk, hogy elmondják a véleményüket, tapasztalataikat, értékeljenek, kérdéseket tegyenek fel, vagy akár saját tartalmakkal bővítsék vállalkozásunk kommunikációs eszköztárát. Napjainkban egyre inkább felértékelődött a meglévő és a leendő ügyfelekkel történő közvetlen kommunikáció, a bizalom és elköteleződés fokozása, ezért fontos, hogy ne csak egyirányú kommunikációt folytassunk! Erre pedig kiváló platform az online jelenlét.

  5. Gyors aktualizáció: Az online térben lazább, könnyedebb és sokkal rugalmasabb a kommunikáció, mint az offline felületeken. Az aktualitásokat gyorsan, szinte a történésekkel egy időben és nagyon hatékonyan lehet megosztani az érdeklődőkkel. Eseményeket, kedvezményeket, nyereményjátékokat, friss híreket, élő videós bejelentkezéseket, stb. akár azonnal meg lehet osztani a célcsoportunkkal, nem kell várni semmire. Mi ez ha nem egy olyan lehetőség, amivel valóban élni kell?

Valószínű, hogy még további 5 előnyt is fel tudnánk sorakoztatni az online marketing mellett, de talán már meggyőztünk ezzel is, hogy bele merj vágni online jelenléted sikeres kialakításába, hogy leendő ügyfeleid az interneten is megtaláljanak és megismerjék, hogy mivel foglalkozol. 

Ha ránk bízod akár az első lépéseket, vagy már meglévő online felületeid optimalizálását vagy fejlesztését, a 'Vantgard Digital digitális marketing ügynökség mindenben a segítségedre lesz! Jelentkezz be hozzánk egy ingyenes weboldal analízisre vagy konzultációra, és vedd a kezedbe a vállalkozásod online sikerét!